
نوسانات شدیدی که این روزها در نرخ دلار بوجود آمده، سبب برهم خوردن تعادل بازار ارز شده است. این موضوع باعث گردید تا دلارهای تقلبی به راحتی وارد بازار شوند. زیرا خیلیها ادعا دارند که به تازگی تعداد 100 دلاری های تقلبی در بازار زیاد و تشخیص آنها سخت است. اما تفاوت دلار سبز و آبی در این است که تقلب در دلارهای آبی خیلی سخت است برای همین دلارهای تقلبی بازار بیشتر سبز رنگ است.
در هنگام خرید دلار از صرافی دقت کنید که قبل از تحویل دلارها از صرافی حتماً اسکناسهای خریدوفروش شده را درج کنند.
دلار آبی چیست؟
دلار آبی همان ۱۰۰ دلاری با طرح جدید است، همانطور که اشاره کردیم این دلار از سال ۲۰۰۹ منتشر و وارد بازار شد. پس اگر قصد خرید دلار را دارید؛ بهتر است 100 دلاری های آبی رنگ را انتخاب کرده و بخرید، برای اینکه جعل کردن دلارهای آبی سخت تر و اعتبار آنها بیشتر است.

ویژگی های دلار آبی برای تشخیص اصل بودن، بدون نیاز به دستگاه تستر پول
نوار امنیتی سه بعدی: به نوار آبی در قسمت وسط اسکناس نگاه کنید، این نوار روی اسکناس چاپ نشده بلکه داخل کاغذ کار گذاشته شده است. وقتی دلار را در برابر نور بگیرید، یک نخ عمودی ممتد(سمت چپ تصویر)خواهید دید. نخ امنیتی اسکناس ۱۰۰ دلاری در تارو پود کاغذ قرار گرفته است. این نخ امنیتی با حروف USA ارقام ۱۰۰ با الگویی متناوب نقش شده و از هر دو طرف اسکناس قابل مشاهده است، هنگامیکه این نخ امنیتی در برابر نور ماوراء بنفش قرار دهید، به رنگ صورتی روشن می شود.
تغییر رنگ جوهر: اگر دلار را از قسمت پهلو حرکت بدهید، خواهید دید که هم زنگولههای روی نوار آبی و هم عدد 100 در قسمت پایین سمت راست اسکناس، از رنگ مسی به رنگ سبز تغییر می کند.
تصویر واتر مارک یا نقش آب: وقتی دلار را در مقابل نور بگیرید، تصویری کم رنگ از بنجامین فرانکلین در قسمت خالی سمت راست پدیدار می شود. باید دقت داشته باشید که این تصویر از دو طرف اسکناس قابل مشاهده است.
نکته مهم: نقش آب یا تهنقش یعنی چه؟ علائمی که در زمینههای کاغذها، تمبرها یا اسکناسها قرار داده میشوند و در حالت عادی قابل مشاهده نیست اما اگر آنها را در برابر آفتاب یا نور گرفته شود پدیدار میشوند.
فونت خیلی ریز: متن ریز چاپ شده THE UNITED STATES OF AMERICA روی یقه بنجامین فرانکلین، عبارت USA 100 اطراف فضای خالی که شامل ته نقش تصویر، عبارت ONE HUNDRED USA در امتداد پر طلایی و ۱۰۰s ریز در حاشیه اسکناس خواهید دید. البته باید بهوسیله ذرهبین نوشتهها بزرگنمایی شود تا قابل رؤیت باشد.

نکات مهم در خرید دلار
تغییرات شدیدی که این روزها در نرخ دلار بوجود آمده، سبب برهم خوردن تعادل بازار ارز شده است. این موضوع باعث گردید تا دلارهای تقلبی به راحتی وارد بازار شوند. زیرا خیلیها ادعا دارند که به تازگی تعداد 100 دلاری های تقلبی در بازار زیاد و تشخیص آنها سخت است.
اما به دلیل جعلی و تقلبی بودن برخی از دلارهای سبز رنگ، خریداران می بایست در هنگام خرید ارز حتما دلارهای آبی رنگ را خریداری کنند.
برای جلوگیری از تقلب در بازار ارز بارها توصیهشده که خریداران برای تهیه ارز مورد نظر خود به منابع معتبر مانند بانکها و صرافیها مراجعه کنند. صرافیها هم وظیفه دارند که در زمان خریدوفروش ارز به مشتری فاکتور بدهند.
نکته مهم: در هنگام خرید دلار از صرافی دقت کنید که قبل از تحویل دلارها از صرافی حتماً اسکناسهای خریدوفروش شده را درج کنند.
دلار قبل از سال ۱۹۸۹ را نخرید: اصل بودن دلار را می توان از نخ وسط دلار فهمید، اگر نخ وسط اسکناس رنگ آبی باشد، دلار اصل است. هرقدرتاریخ چاپ دلار جدیدتر باشد، بهتر است. پس از خرید دلارهای قبل از سال ۱۹۸۹ خوددداری کنید.
اسکناسهای جعلی کاغذ ضخیمتری دارد: راههای دیگر تشخیص دلارهای اصل از تقلبی این است که؛ کاغذ اسکناس تقلبی ضخیمتر از اسکناسهای اصل است.
سؤالی که امروزه در ذهن افراد وجود دارد این است که آیا همه دلارهای سبزرنگ تقلبی و جعلی است؟ دلار سبز یا دلار آبی منظور جعلی یا تقلبی بودن آن نیست، بلکه منظور فرق گذاشتن دلالان میان دلار آبی و دلار سبز در بازار است، این کار روش جدید دلالان و متقلبان فعال در بازار است.